Ako i vi sumnjate u kvalitetu Shirataki tjestenina, niste jedini. Ni mi nismo vjerovati u njihovu kvalitetu kad smo prvi put ugledali tjesteninu sa samo 7kcal/100g. Činilo se jednostavno predobro da bi bilo istinito. Kada smo se raspitali, saznali smo da su Shirataki tjestenine u japanskoj kuhinji prisutne preko 1600 godina, te da se radi o potpuno prirodnom jelu, bez umjetnih dodataka. Jer ne sadržava ništa osim vlakana, tjestenina je bez mirisa i okusa. Budući da tjestenina nije napravljena od običnog brašna, tekstura također nije slična običnim tjesteninama. Upravo zbog toga je potrebno pronaći način pripreme tjestenine koji odgovara svakom pojedincu.

Nekima je ljudima dovoljno, da tjesteninu samo isuše u kuhinjskoj krpi i onda je stave u umak u kojem je kuhaju 3 minute. Većina ljudi takav način pripreme ne voli, jer tjestenina ostane prilično tvrda. Zbog toga savjetujemo, da SHIRATAKI tjesteninu pripremite na slijedeći način:

  1. SHIRATAKI rezance ocijedite i stavite ih na cjedilicu.
  2. U kipućoj, neslanoj vodi kuhajte ih 2 do 3 minute.
  3. Potpuno ih isušite tako da ih stavite u tavu te ih 2 minute pržite bez ulja, da voda ispari.
  4. Isušene rezance umiješajte u pripremljeni umak. Kuhajte ih 3 minute, da absorbiraju okus i miris umaka. Uz takav način pripreme SHIRATAKI tjestenina bit će mekana i preuzet će okus i miris umaka u kojem se kuha. To ćemo postići tako što ćemo tjesteninu popržiti u tavi i pričekati, da voda ispari. Što ih bolje osušimo, više će preuzeti okusa umaka.

Preporučujemo guste umake. Brojne recepte možete pronaći ovdje.