Opći uvjeti poslovanja online trgovine Shirataki.eu sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), na temelju preporuka GZS i međunarodnih kodeksa za e-poslovanje.

Online trgovinom upravlja poduzeće Maribar, d.o.o. sa partnerom PINKLEC DELICIJA, vl. Mila Auguštin-Bračun i Nedeljko Bračun. Kod registracije u sustav online trgovine Shirataki.eu, posjetitelj izabere korisničko ime i lozinku. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupovinu. Kupac može kupovat i bez registracije ili prijave.

Opći uvjeti poslovanja tiču se djelovanja online trgovine Shirataki.eu, prava korisnika te poslovnog odnosa između trgovca i kupca.

DOSTUPNOST INFORMACIJA

Trgovac se obavezuje, da će kupcu osigurati sljedeće informacije:

– identitet poduzeća (ime i mjesto obavljanja poslovne djelatnosti, broj registra),

– kontaktne podatke, koji kupcu omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),

– osnovne karakteristike proizvoda ili usluga,

– dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga, koja se nudi u online trgovini, trebao bi biti dostupan u razumnom roku),

– uvjeti isporuke proizvoda ili izvršenje usluge (način, mjesto in datum isporuke),

– sve cijene moraju biti javno i nedvosmisleno definirane i razvidne, ili već uključuju poreze i troškove prijevoza,

– način plaćanja i isporuke,

– vrijeme natječaja ponude,

– razdoblje u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete za povlačenje; isto tako: u koliko dođe do vračanja prozvoda, koliki su troškovi povrata proizvoda; pojašnjenje procesa ob pritužbi, uključujući pojedinosti o kontakt osobi ili odjelu za kontakte s klijentima.

PONUDA PROIZVODA

Zbog prirode poslovanja preko interneta se ponuda online trgovine Shirataki.eu ažurira i mijenja često i brzo.

NAČINI PLAĆANJA

– plaćanje pouzećem se vrši u gotovini (pošiljku dostavi dostavna služba GLS). Trgovac kupcu izda račun na trajnom mediju, s rasčlanjenim troškovima.
– moguč je i osobni preuzem u trgovini PINKLEC DELICIJA u Zagrebu

Kupoprodajni ugovor je u elektronskom obliku spremljen na poslužitelju davatelja usluga te je kupcu dostupan u svakom trenutku u njegovom korisničkom profilu (naruđbe).

CIJENE

Sve cijene proizvoda uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), osim ako nije izričito napisano drugačije.

Cijene su važeče u trenutku predaje narudžbe, i nemaju unaprijed određenu vrijednost.

Trgovac kupcu zaračunava samo troškove isporuke i pouzeća, trošak embalaže je trošak trgovca.

Paket do vrijednosti 250,00 Kn= 24,90 Kn sa PDV-om

Cijena viša od vrijednosti 250,01 Kn = besplatna dostava

Cijene su važeće u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja pod gore navedenim uvjetima. Unatoč velikom trudu kako bismo osigurali ažurirane i točne podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni krivi. U tom slučaju ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, uslužitelj će kupcu omogućiti odstupanje od kupovine, a ujedno će mu ponuditi i rješenje koje će zadovoljiti i uslužitelja i kupca.

Kupoprodajni ugovor između trgovca i kupca sklopljen je u trenutku kad trgovac potvrdi narudžbu. Od tog trenutka sve su cijene i drugi uvjeti fiksirani i vrijede i za uslužitelja i za kupca.

POPUSTI

Trgovac može neke artikle tijekom određenog vremena ponuditi po nižoj cijeni. Akcijska je cijena navedena uz uobičajenu cijenu i posebno je naznačena.

POSTUPAK KUPNJE

Na web-mjestu trgovine kupovati mogu samo punoljetne osobe.

  1. Po zaprimanju narudžbe korisnik (kupac) od trgovca putem elektronske pošte prima obavijest da je naruđba zaprimljena. Kupcu su na web mjestu u svakom trenutku dostopni iscrpni podaci o statusu i sadržaju dotične naruđbe.
  2. Naruđba kreće u daljnju obradu kada davatelj usluge pregleda naruđbu, provjeri dostupnost naručenih artikala te naruđbu potvrdi iliodbije s razlogom. Davatelj usluge može radi provjere podataka ili jamčenja točnosti dostave nazvati kupca na njegov telefonski broj. Trgovac nakon potvrde naruđbe status mijenja u “Naruđba potrvđena”. Promjenom statusa iz “Nova naruđba” u status »Naruđba potrvđena” ugovor o kupnji naručenih artikala između kupca i trgovca smatra se neopozivo sklopljenim.
  3. Trgovac će u dogovorenom roku pripremiti i poslati robu te status naruđbe promijeniti u “Poslano”. Kupac može status naruđbe pratiti na web-stranici (Moj račun).

PRAVO ODUSTAJANJA OD KUPNJE

Naruđbu je moguće opozvati odmah nakon slanja naruđbe, a samo do trenutka dok naruđba nije poslana.  O namjeravanom povratu proizvoda mora kupac preko e-maila na info@pinklec-delicija.hr obavijestiti  trgovca. Kad je status naruđbe označen sa »Zaključeno«, naruđbe nije moguće otkazati, ali kupac može svejedno odstupiti od nakupa (gledaj ispod).

DOSTAVA

Trgovac će naručene proizvode dostaviti korisniku (kupcu) u dogovorenom roku.

Trgovac ima pravo izabrati drugu dostavnu službu, ako će ona učinkovitije izvršavati dostavu i u skladu s cijenom/troškovima slanja, kao što je navedeno prilikom naruđbe.

SIGURNOST

Trgovac koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa te pohranu osobnih podataka i plaćanja.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Trgovac  će osobne podatke koristiti isključivo radi ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i za ostalu potrebnu komunikaciju.

Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti dostupni neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i svoje lozinke.

KOMUNIKACIJA

Trgovac će koristit sredstva za komunikaciju, da bi se obratio korisniku samo ako se korisnik tome izričito ne suprotstavlja.

Reklamne elektroničke obavijesti sadržavat će sljedeće:

  • bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke
  • pošiljatelj će biti jasno vidljiv
  • različite akcije, promocije i ostale tehnike trgovanja bit će označene kao takve. Na isti će način biti jasno navedeni uvjeti sudjelovanja u njima,
  • jasno će biti predstavljen način poništavanja primanja reklamnih poruka
  • trgovac će izričito poštivati želju korisnika ,da ne želi primati reklamne poruke.

MIŠLJENJA/KOMENTARI KORISNIKA

Mišljenja, odnosno komentari, korisnika te recenzije proizvoda, koje kupci napišu, dio su funkcija web-mjesta namijenjenih zajednici korisnika. Trgovac svim registriranim korisnicima web-mjesta omogućuje pisanje mišljenja koja prije konačne objave pregleda. Trgovac neće objaviti mišljenja (odnosno priloge) koja su na bilo koji način uvredljiva ili koja po njegovu mišljenju nisu korisna ostalim korisnicima i posjetiteljima.

Objavom mišljenja ili komentara korisnik izrijekom pristaje na uvjete korištenja te davatelju usluga dozvoljava objavljivanje dijela ili cjelokupnog teksta u svim elektroničkim i ostalim medijima. Trgovac ima pravo sadržaj koristiti bez vremenskog ograničenja i u bilo koju svrhu koja je u interesu njega samoga, uključujući objavljivanje u oglasima i ostalim marketinškim materijalima. Autor mišljenja istovremeno izjavljuje i jamči da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava na napisana mišljenja i komentare te da ta prava neisključivo i vremenski neograničeno prenosi na davatelja usluga.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Davatelj usluga/trgovac se u potpunosti trudi jamčiti ažurnost i točnost podataka objavljenih na njegovoj online trgovini. Unatoč tome, karakteristike artikala, rok dostave ili cijena mogu se mijenjati tako brzo da davatelj usluga ne stigne izmijeniti podatke na web-stranicama. U tom će slučaju davatelj usluga obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu da odustane od narudžbe ili zamijeni naručeni artikl.

Davatelj usluge ne odgovara za sadržaj mišljenja o artiklima koje posjetitelji napišu. Davatelj usluga prije objave pregledava i odbacuje ona koja sadrže očite neistine te koja su zavaravajuća ili uvredljiva. Davatelj usluga ne odgovara za informacije navedene u mišljenjima i odriče se svih odgovornosti koje izviru iz informacija navedenih u mišljenjima.

Iako se davatelj usluga trudi prikazati točne fotografije prodajnih artikala, sve je fotografije potrebno smatrati simboličnima. Fotografije ne jamče karakteristike proizvoda.

PRITUŽBE I SPOROVI

Trgovac poštuje mjerodavno zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Davatelj usluga u potpunosti se trudi ispunjavati svoju dužnost da uspostavi učinkoviti sustav rješavanja pritužbi i odredi osobu s kojem će, u slučaju problema, kupac komunicirati telefonom ili putem e-pošte.

Trgovac će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe, obavijestiti kupca koliko dugo će je obrađivati i u potpunosti ga obavještavati o tijeku postupka.

Trgovac shvaća, da je osnovna značajka potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja sporova, njegov nerazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova koji proizlaze iz samog spora. To je i glavna prepreka potrošaču pri pokretanju spora na sudu. Zato se u potpunosti trudi sporazumno riješiti mogući spor.

POVRAT PROIZVODA

Pravo na odustajanje od kupnje, povrat robe

Kupac koji naruči proizvode u online trgovini Shirataki.eu, može, ako nije zadovoljan naručenim proizvodima ili ako želi odustati od ugovora (kupnje) zbog bilo kojeg razloga, u roku od 14 dana od primitka proizvoda obavijestiti (pisanim putem ili putem e-pošte: info@pinklec-delicija.hr) tvrtku, da odustaje od ugovora, bez navođenja razloga za takvu odluku. Robu mora u roku od 30 dana po primitku u nepromijenjenoj količini i neoštećenu poslati tvrtki (na adresu: PINKLEC DELICIJA, vl. Mila Auguštin-Bračun i Nedeljko Bračun, Martićeva 14c, Zagreb) Iako korisnik proizvode vrati 14 dana od primitka, to se smatra obaviješću o odustajanju od ugovora. Kupcu ćemo u roku od 30 dana od primitka obavijesti vratiti sva izvršena plaćanja bez njegovog zahtjeva.

Troškove proizašle iz postupka povrata robe snosi kupac sam. Vraćeni proizvodi moraju biti nekorišteni, neoštećeni i u izvornom pakiranju. Kupac mora uz vraćenu robu priložiti kopiju računa.

REKLAMACIJA

Kupac može reklamirati robu: ako nema karakteristike koje je prodavač izričito obećao, ako je prodavač poslao pogrešne proizvode, u pogrešnoj količini, boji ili ako na bilo koji način odstupaju od kupčeve naruđbe.

Kupac može robu reklamirati u roku od 14 dana od kupnje i zahtijevati trenutnu zamjenu za jednak, besprijekoran artikl ili u zakonski navedenom roku i pod uvjetima za uvažavanje reklamacije na temelju stvarne pogreške. U slučaju reklamacije, kupac može u skladu sa zakonskim ograničenjima zahtijevati zamjenu artikla, popravak ili povrat novca. Trgovac se u sljedećem primjeru pridržava prava, da za vrijeme tijekom kojega je kupac koristio robu obračuna najamninu po važećem cjeniku, no najviše u iznosu za koliko se, tijekom korištenja i zbog korištenja, artiklu smanjila tržišna vrijednost. Kupac može reklamirati robu, ako je osobno donese ili je uz troškove trgovca i po prethodnom dogovoru s prodavačem vrati poštom. Ako robu želite vratiti o našem trošku, o tome se morate dogovoriti s referentom web-mjesta …….koji će na vašu adresu poslati dostavljača koji će preuzeti robu. Drugačiji način povrata o našem trošku nije moguć. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo!

POVRAT OŠTEĆENIH POŠILJKI

Ako je paket fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj ili izgleda da je otvaran, kupac mora pokrenuti postupak reklamacije u službi za dostavu koju trenutno koristimo. To činite na sljedeći način: obavijestite nas, a mi ćemo Vam po dogovoru poslati službu za dostavu, koja će paket preuzeti u jednakom stanju u kojemu ste ga primili (bez dodavanja ili uklanjanja sadržaja) te ispunite reklamacijski zapisnik. U suradnji sa službom za dostavu, pobrinut ćemo se da se reklamacija riješi u najkraćem mogućem roku.

VAŽNO

Kada proizvod vraćate tvrtki Maribar, d.o.o., zbog reklamacije ili jamstva, morate priložiti kopiju računa. Adresa za povrat robe prodavaču: PINKLEC DELICIJA, vl. Mila Auguštin-Bračun i Nedeljko Bračun, Martićeva 14c, Zagreb. Preporučujemo vam, da koristite službu za dostavu koja omogućuje praćenje pošiljke, te da robu na prikladan način pripremite za transport (sigurno pakiranje). Troškove slanja uvijek pokriva kupac, osim ako je unaprijed drugačije dogovoreno. Pošiljke s otkupninom ne primamo.

Ako imate bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, svakako nam se javite na telefon +385 (0)98/93-86-926 ili nam pišite na info@pinklec-delicija.hr.