ZAŠTO SU SHIRATAKI TJESTENINE DOBRE ZA ZDRAVLJE?

Odgovor na to pitanje možemo naći u razumijevanju uloge vlakna u našim prehrambenim navikama. Hrana bogata vlaknima niske je energetske gustoće, zato s njom lako postižete dugoročan osjećaj sitosti, što je kod užurbanih dana itekako značajno. Stoga su dopušteni obilniji obroci, bez bojazni od debljanja.

Glavni sastojak Shirataki proizvoda su topiva vlakna (glucomannan). Redovita konzumacija hrane koja sadrži ta vlakna pomaže u održavanju integriteta i zdravlja crijeva i pomaže u smanjivanju razine kolesterola u krvi. Pošto usporavaju probavni proces, dolazi do sporije apsorpcije šećera u krvni optok  te tako posljedično regulira njegovu koncentraciju u krvi i smanjuju razinu slabog LDL-kolesterola.

KAKO SHIRATAKI TJESTENINE POMAŽU KOD GUBITKAVIŠKA KILOGRAMA?

S samo jednom zamjenom obroka dnevno s Shirataki tjesteninom, u vaše tijelo unosite manje kalorija, jer se za razliku od drugih namirnica u našim tjesteninama nalazi samo 7 kcal/100g.

Iako ste pojeli samo manji obrok, dijetno vlakno Glukomannan pomaže u mršavljenju zahvaljujući kojemu ćete se duže osjećati sitima. Taj isti sastojak istovremeno sprječava razgradnju masti i ugljikohidrata iz namirnica koje jedete, te se time smanjuje količina kalorija koje vaše tijelo može apsorbirati.

Sve više znanstvenih istraživanja potvrđuje, da velike količine vlakana potiču lučenje hormona Kolecistokinina (CCK), što ubrzava izlučivanje enzima gušterače koji pomaže u probavi hrane. Rezultat je smanjenje apetita, jer ne znajući pojedemo manje neko što bi inače.

U kombinaciji sa tjelesnom aktivnošću možete otkriti ukusan i zdrav način gubljenja tjelesne težine  koji ste tako dugo tražili.