OD ČEGA SE SASTOJE SHIRATAKI TJESTENINE BEZ UGLJIKOHIDRATA

Konjak (Amorphophallus Konjac) je azijska biljka kod koje je gomolj Konnyaku vrlo bogat sa vlaknima Glucommanan. Shirataki proizvodi napravljeni su od konjac brašna proizvedenog od korijena Amorphophallus Konjac.

SHIRATAKI TJESTENINE SU:

  • prirodni proizvod, bogat topivim vlaknima, bez masnoće, dodatka šećera, ugljikohidrata, škroba, bjelančevina, glutena i soje,
  • proizvod, koji ima samo 7 kcal (30 kJ) na 100 grama,
  • 100% biljnog izvora,
  • bez boje i bez dominantnog ukusa, što je čini prikladnom za razne kombinacije ukusa,
  • brzo kuhajuća tjestenina dostupna u različitim oblicima,
  • primjerene za vegetarijance i vegane, jer s tjelesnom aktivnošću pomažu u nadzoru tjelesne težine.

HRANA ZA VAŠE ZDRAVLJE:

Shirataki tjestenine najčešće se koriste u azijskoj kuhinji, a posebice u Japanu. Zbog svoje niskokaloričnosti odlična su zamjena za nama već poznate namirnice, poput obične tjestenine ili riže.

Glavni sastojak Shirataki hrane je Glucomannan, vlakno topivo u vodi, koji ne sadrži šećera, mast ili škrob. Stoga takva vlakna imaju vrlo važnu ulogu u prevenciji raznih bolesti, održavanju vitkosti te očuvanju zdravlja i zdravog života čovjeka. Studije su pokazale, da vlakna koje proizvod sadrži, imaju pozitivan fiziološki učinak na organizam, jer usporavaju probavni proces i kao kod svake dijete, pomažu da dulje zadržite osjećaj sitosti.

Topiva vlakna u Shirataki proizvodima upijaju vodu u crijevima čovjeka, pomažu regulirati razinu šećera u krvi i tako se zbog manjeg unosa ugljikohidrata, masnoće i škroba lakše nadzire  neželjena tjelesna težina.